Noorderlaan

Wat verandert er?

Heraanleg van de Noorderlaan

De Noorderlaan wordt over de volledige breedte vernieuwd over een afstand van 2 kilometer.

Vandaag heeft de Noorderlaan aparte busstroken en een trambedding in het midden van de weg (ter hoogte van Kinepolis). Deze vervangen we door een tram-busbaan aan de kant van Luchtbal. Deze loopt door tot aan de Ekersesteenweg. 

Noorderlaan

Veilig en vlot bereikbaar

Kruispunten NoorderlaanHeel wat kruispunten op de Noorderlaan worden vernieuwd. Dit biedt twee voordelen. Bewoners van Luchtbal kunnen zo de Noorderlaan veiliger oversteken. En bedrijven en handelszaken op de Noorderlaan zijn zo vlot en veilig bereikbaar.

Veilige kruispunten  

De Noorderlaan krijgt vijf veilige kruispunten

1. Ekersesteenweg
2.  Havanastraat
3. Manchesterlaan
4. Santiagostraat
5. Groenendaallaan 

Deze kruispunten krijgen veilige oversteekplaatsen met voldoende ruimte voor voetgangers en fietsers.

Bereikbaarheid bedrijven 

Daarnaast wordt een parallelweg (6) voorzien voor het verkeer van de bedrijven en handelszaken aan de westzijde van de Noorderlaan (kant van de brandweerkazerne).

Om het handelscentrum Luchtbal bereikbaar te houden, komt er een afslagstrook en inrit naar de huidige parking aan de Noorderlaan (7).

Park & Ride Havana

Havanasite

De Havanasite of de oude Luchtbalkazerne vormt het eindpunt van de Noorderlijn. Op deze plaats voorzien we een nieuwe Park & Ride. Reizigers kunnen hier vlot de overstap maken tussen auto, fiets, tram en bus.

Capaciteit

De Park & Ride bestaat uit een parking voor 300 wagens, waar autoreizigers vanop de A12 of de E19 vlot kunnen overstappen op het openbaar vervoer richting centrum. Daarnaast is er een overdekte fietsenstalling met 440 plaatsen.

Paviljoen

Via een paviljoen boven de sporen geraken reizigers veilig van de fiets- en autoparking tot aan de perrons. Ze kunnen hier op eenb aangename en comfortabele manier wachten op hun tram of bus.